Voorwaarden en Huisregels

Voorwaarden en Huisregels

Van harte welkom bij “a Diófa”, wij doen ons best om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Van harte welkom bij “a Diófa”,
wij doen ons best om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Huisregels:

Wij promoten eco toerisme, en ons doel is om het klein, persoonlijk en duurzaam te houden. Je logeert in onze tuin, en daarom gaan we er van uit dat je begrip en respect hebt voor de vele uren werk die wij besteden om onze tuin en het terrein schoon en netjes te maken, en te houden. Dit, zodat we deze bijzondere omgeving met jullie, en vele anderen na jullie, kunnen (blijven) delen.

Wij hanteren geen strak omlijste regels of voorwaarden. Maar we vertrouwen op je gezonde verstand, en je respect voor anderen en de natuur om je heen. Maar als je je misdraagt, zullen we je daar zeker even vriendelijk aan helpen herinneren

Bij ons zijn mensen uit alle geledingen van de samenleving welkom, en maken wij geen onderscheid in huidskleur, seksuele voorkeur, religie of politieke voorkeur. Dat verwachten we ook van onze gasten.

Huisregels:

Wij promoten eco toerisme, en ons doel is om het klein, persoonlijk en duurzaam te houden. Je logeert in onze tuin, en daarom gaan we er van uit dat je begrip en respect hebt voor de vele uren werk die wij besteden om onze tuin en het terrein schoon en netjes te maken, en te houden. Dit, zodat we deze bijzondere omgeving met jullie, en vele anderen na jullie, kunnen (blijven) delen.

Wij hanteren geen strak omlijste regels of voorwaarden. Maar we vertrouwen op je gezonde verstand, en je respect voor anderen en de natuur om je heen. Maar als je je misdraagt, zullen we je daar zeker even vriendelijk aan helpen herinneren

Bij ons zijn mensen uit alle geledingen van de samenleving welkom, en maken wij geen onderscheid in huidskleur, seksuele voorkeur, religie of politieke voorkeur. Dat verwachten we ook van onze gasten.

Reservering

Voor reserveringen kun je gebruik maken van ons contactformulier, of je kunt ons een e-mail sturen.

Betaling

Wij vragen je om binnen 2 weken na reservering een aanbetaling van 50% van het totaal bedrag over te maken. Na ontvangst van de aanbetaling ontvang je van ons een reserveringsbevestiging. Het resterende bedrag betaal je bij aankomst. We accepteren alleen contante betaling, je kunt bij ons niet met bankkaart of credit card betalen. Wij accepteren alleen Euro’s en Hongaarse Forinten.

Annulering

Bij annulering tot 30 dagen voor datum van aankomst van de gereserveerde accommodatie wordt 10% administratiekosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag van je aanbetaling wordt teruggestort op je rekening. Bij annulering tussen 30 en 7 dagen voor datum van aankomst rekenen wij 35% van het totale bedrag. Bij annuleringen binnen 7 dagen voor datum van aankomst is geen restitutie mogelijk.

Aansprakelijkheid van de huurder en Borg

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongelukken of lichamelijk letsel die je op ons terrein zou kunnen oplopen. Als verhuurder stellen wij dat jij als huurder aansprakelijk bent voor: – alle schade aan de accomodatie of de inventaris die tijdens jouw verblijf ontstaat door jou of je medehuurder(s), – vermissing van de accommodatie(s) of de daarbij behorende inventaris die tijdens jouw verblijf zoek raakt door jou of je medehuurder(s). Specifiek voor de yurt Als verhuurder stellen wij dat jij als huurder aansprakelijk bent voor: – alle schade die tijdens jouw verblijf ontstaat aan de binnen- of buitendoek, de ontluchtingsflap, de trap of de vlonder, of het interieur door jou of je medehuurder(s), – overmatige vervuiling aan de vloerbedekking of het interieur door jou of je medehuurder(s). Alle schoonmaak kosten zullen volledig op jou als huurder worden verhaald. Daarom vragen we bij aankomst een borg van €150,-. Deze zal, na controle en goedvinden, bij vertrek volledig worden gerestitueerd.

Vertrek- en aankomsttijd

Voor de yurt hanteren wij een vertrektijd van uiterlijk 11.00. Voor aankomst bent je welkom vanaf 15:00. Voor de camping hanteren we een vertrek van uiterlijk 13:00. Voor aankomst ben je welkom vanaf 15:00. Kom je na 19:00 aan, laat het ons dan even weten.

Wanneer je aankomt

“Het is een beetje anders dan ik me had voorgesteld!…..
Fijn, want het is ook onze bedoeling je uit je normale sleur te halen.”

Na een lange en vermoeiende reis, vanuit een leven vol stress in een overvolle en overhaaste westerse wereld, ben je misschien verbaasd over de rust en sereniteit die Hongarije, en deze streek, biedt. Of misschien is onze enigszins alternatieve sfeer en locatie anders dan wat je je had voorgesteld !

Maar wees gerust, want we weten zeker dat, zodra je verbazing weg gezakt is, je het hier erg leuk gaat vinden. Dus ontspan, en laat de de rust en de mooie omgeving zijn werk doen

Honden

We houden van honden. We hebben zelf een zeer lieve en aanhankelijke witte Griekse herder. Maar ondanks onze voorliefde voor honden, weten we uit ervaring dat niet al onze gasten van honden houden. Omdat deze mensen ook een rustige en stressvrije vakantie zoeken, hanteren wij dan ook de regel dat wij geen honden toestaan.

Onze hond leeft op ons privé deel van het terrein, en probeert ons en uw spullen zo goed als mogelijk te beschermen. De hoofdtaak is bescherming, dus verzoeken we je om ons privé terrein niet zonder aankondiging of begeleiding van één van ons te betreden.

Mobiele telefoons

Met de boeddhistische stoepa op steenworp afstand leven wij op een bijzondere vredig plek waar stilte en rust centraal staan. Wij geloven dat muziek iets moois is, en soms zelfs rustgevend en stress verlagend kan werken. Maar zodra jouw buurman je muziek of mobieltje kan horen, mag je aannemen dat deze te hard staat. Daarom vragen we je om de beltoon uit te zetten, en geen luidspreker of luide radio te gebruiken. Het bespelen van akoestische instrumenten moedigen we wel aan. Dat is, tenzij je geen instrument kunt bespelen natuurlijk

Zeer grote tenten/campers

De wegen naar ons terrein zijn steil en de breedte kan op sommige plekken beperkt zijn. Uit ervaring weten we dat de stuurmanskunsten van de chauffeur tot het maximum getest kunnen worden. Daarom staan wij alleen mini-campers tot maximaal 5 meter of kleine vouwwagens toe. Grotere tenten kunnen we over het algemeen wel herbergen. Houdt er rekening mee dat je dan misschien niet op een geëgaliseerd stuk kunt staan. Als je zeker wilt weten of je tent, mini-camper of vouwwagen bij ons terecht kan, neem dan van te voren eerst even contact met ons op.

Gasten

Één van de leuke dingen van vakantie is dat je veel mensen zult ontmoeten. We begrijpen daarom dat je ze misschien wilt uitnodigen voor een drankje. Geen probleem, maar als jouw gasten willen blijven slapen, moeten ze daar natuurlijk wel voor betalen.

Douches, toiletten en gemeenschappelijke ruimtes

We verwachten dat je de douches, toiletten en de gemeenschappelijke ruimtes schoon en netjes houdt.

Omdat er toiletten beschikbaar zijn, vinden wij wild plassen ongepast en ervaren wij dat als een gebrek aan respect.

Onze toiletten zijn urine gescheiden compost toiletten. Gebruik daarom alleen het toiletpapier dat wij verstrekken. Zogenaamde hygiënische doekjes zijn niet natuurlijk afbreekbaar, en horen dus niet in het compost toilet. Kun je niet zonder deze, gooi ze dan na gebruik in de afvalbak. Dit geldt natuurlijk ook voor maandverband en tampons. Voor het gebruik van een urine gescheiden compost toilet hebben wij een aparte uitleg. Lees deze zorgvuldig om teleurstelling en vieze luchtjes te voorkomen.

Er is een gemeenschappelijke kampvuur plaats om te BBQ’en of om ‘s avonds rond een kampvuur te zitten. En er is een rocket stove welke gebruikt kan worden om te koken. Andere open vuren zijn NIET toegestaan.
Veiligheid voorop, dus:

 • gebruik de kampvuur plaats niet als het hard waait, vlammen en vonken kunnen dan overslaan naar je tent, camper, de tuin of de omliggende bomen,
 • gebruik nooit vloeibare aanmaakmiddelen om het vuur aan te steken. Deze vloeistoffen kunnen ervoor zorgen dat een vuur snel oncontroleerbaar wordt. Gebruik daarom alleen droog hout, en zorg dat het niet over de rand van de kampvuur plaats heen steekt,
 • zelfs als een vuur klein is, kunnen vlammen zonder toezicht snel om zich heen grijpen. Laat daarom nooit een vuur onbeheerd achter en houd het te allen tijde in de gaten,
 • houd voldoende afstand en gedraag je verantwoord,
 • houd altijd een emmer water of zand onder handbereik zodat je het vuur kunt doven voor het geval het uit de hand mocht lopen,
 • wanneer je klaar bent met het gebruik van het kampvuur, doof het vuur met water of zand en verspreid de as en de kolen voorzichtig zodat ze af kunnen koelen. Ga pas weg als je zeker weet dat het voldoende afgekoeld is,
 • koken op een rocket stove is koken op open vuur. Gebruik dus alleen potten en pannen die deze hitte aankunnen. Laat je kookkunsten op de rocket stove nooit onbeheerd.

Op droge zomerdagen kan het voorkomen dat de burgemeester een open vuur/BBQ verbod afvaardigt. Mocht dat gebeuren, dan hangen we een duidelijke waarschuwing bij de douches.

Afval

Er zijn speciale plekken voor je afval. Wij bevorderen recycling, dus gebruik de juiste container voor het juiste type afval.

Reservering

Voor reserveringen kun je gebruik maken van ons contactformulier, of je kunt ons een e-mail sturen.

Betaling

Wij vragen je om binnen 2 weken na reservering een aanbetaling van 50% van het totaal bedrag over te maken. Na ontvangst van de aanbetaling ontvang je van ons een reserveringsbevestiging.
Het resterende bedrag betaal je bij aankomst. We accepteren alleen contante betaling, je kunt bij ons niet met bankkaart of credit card betalen. Wij accepteren alleen Euro’s en Hongaarse Forinten.

Annulering

Bij annulering tot 30 dagen voor datum van aankomst van de gereserveerde accommodatie wordt 10% administratiekosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag van je aanbetaling wordt teruggestort op je rekening.

Bij annulering tussen 30 en 7 dagen voor datum van aankomst rekenen wij 35% van het totale bedrag.

Bij annuleringen binnen 7 dagen voor datum van aankomst is geen restitutie mogelijk.

Aansprakelijkheid van de huurder en Borg

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongelukken of lichamelijk letsel die je op ons terrein zou kunnen oplopen.

Als verhuurder stellen wij dat jij als huurder aansprakelijk bent voor:
– alle schade aan de accomodatie of de inventaris die tijdens jouw verblijf ontstaat door jou of je medehuurder(s),
– vermissing van de accommodatie(s) of de daarbij behorende inventaris die tijdens jouw verblijf zoek raakt door jou of je medehuurder(s).

Specifiek voor de yurt

Als verhuurder stellen wij dat jij als huurder aansprakelijk bent voor:
– alle schade die tijdens jouw verblijf ontstaat aan de binnen- of buitendoek, de ontluchtingsflap, de trap of de vlonder, of het interieur door jou of je medehuurder(s),
– overmatige vervuiling aan de vloerbedekking of het interieur door jou of je medehuurder(s). Alle schoonmaak kosten zullen volledig op jou als huurder worden verhaald.

Daarom vragen we bij aankomst een borg van €150,-. Deze zal, na controle en goedvinden, bij vertrek volledig worden gerestitueerd.

Vertrek- en aankomsttijd

Voor de yurt hanteren wij een vertrektijd van uiterlijk 11.00. Voor aankomst bent je welkom vanaf 15:00.

Voor de camping hanteren we een vertrek van uiterlijk 13:00. Voor aankomst ben je welkom vanaf 15:00.

Kom je na 19:00 aan, laat het ons dan even weten.

Wanneer je aankomt

“Het is een beetje anders dan ik me had voorgesteld!…..
Fijn, want het is ook onze bedoeling je uit je normale sleur te halen.”

Na een lange en vermoeiende reis, vanuit een leven vol stress in een overvolle en overhaaste westerse wereld, ben je misschien verbaasd over de rust en sereniteit die Hongarije, en deze streek, biedt. Of misschien is onze enigszins alternatieve sfeer en locatie anders dan wat je je had voorgesteld !

Maar wees gerust, want we weten zeker dat, zodra je verbazing weg gezakt is, je het hier erg leuk gaat vinden. Dus ontspan, en laat de de rust en de mooie omgeving zijn werk doen

Honden

We houden van honden. We hebben zelf een zeer lieve en aanhankelijke witte Griekse herder. Maar ondanks onze voorliefde voor honden, weten we uit ervaring dat niet al onze gasten van honden houden. Omdat deze mensen ook een rustige en stressvrije vakantie zoeken, hanteren wij dan ook de regel dat wij geen honden toestaan.

Onze hond leeft op ons privé deel van het terrein, en probeert ons en uw spullen zo goed als mogelijk te beschermen. De hoofdtaak is bescherming, dus verzoeken we je om ons privé terrein niet zonder aankondiging of begeleiding van één van ons te betreden.

Mobiele telefoons

Met de boeddhistische stoepa op steenworp afstand leven wij op een bijzondere vredig plek waar stilte en rust centraal staan. Wij geloven dat muziek iets moois is, en soms zelfs rustgevend en stress verlagend kan werken. Maar zodra jouw buurman je muziek of mobieltje kan horen, mag je aannemen dat deze te hard staat. Daarom vragen we je om de beltoon uit te zetten, en geen luidspreker of luide radio te gebruiken. Het bespelen van akoestische instrumenten moedigen we wel aan. Dat is, tenzij je geen instrument kunt bespelen natuurlijk

Zeer grote tenten/campers

De wegen naar ons terrein zijn steil en de breedte kan op sommige plekken beperkt zijn. Uit ervaring weten we dat de stuurmanskunsten van de chauffeur tot het maximum getest kunnen worden. Daarom staan wij alleen mini-campers tot maximaal 5 meter of kleine vouwwagen toe. Grotere tenten kunnen we over het algemeen wel herbergen. Houdt er rekening mee dat je dan misschien niet op een geëgaliseerd stuk kunt staan. Als je zeker wilt weten of je tent, mini-camper of vouwwagen bij ons terecht kan, neem dan van te voren eerst even contact met ons op.

Gasten

Één van de leuke dingen van vakantie is dat je veel mensen zult ontmoeten. We begrijpen daarom dat je ze misschien wilt uitnodigen voor een drankje. Geen probleem, maar als jouw gasten willen blijven slapen, moeten ze daar natuurlijk wel voor betalen.

Douches, toiletten en gemeenschappelijke ruimtes

We verwachten dat je de douches, toiletten en de gemeenschappelijke ruimtes schoon en netjes houdt.

Omdat er toiletten beschikbaar zijn, vinden wij wild plassen ongepast en ervaren wij dat als een gebrek aan respect.

Onze toiletten zijn urine gescheiden compost toiletten. Gebruik daarom alleen het toiletpapier dat wij verstrekken. Zogenaamde hygiënische doekjes zijn niet natuurlijk afbreekbaar, en horen dus niet in het compost toilet. Kun je niet zonder deze, gooi ze dan na gebruik in de afvalbak. Dit geldt natuurlijk ook voor maandverband en tampons. Voor het gebruik van een urine gescheiden compost toilet hebben wij een aparte uitleg. Lees deze zorgvuldig om teleurstelling en vieze luchtjes te voorkomen.

Er is een gemeenschappelijke kampvuur plaats om te BBQ’en of om ‘s avonds rond een kampvuur te zitten. En er is een rocket stove welke gebruikt kan worden om te koken. Andere open vuren zijn NIET toegestaan.
Veiligheid voorop, dus:

 • gebruik de kampvuur plaats niet als het hard waait, vlammen en vonken kunnen dan overslaan naar je tent, camper, de tuin of de omliggende bomen,
 • gebruik nooit vloeibare aanmaakmiddelen om het vuur aan te steken. Deze vloeistoffen kunnen ervoor zorgen dat een vuur snel oncontroleerbaar wordt. Gebruik daarom alleen droog hout, en zorg dat het niet over de rand van de kampvuur plaats heen steekt,
 • zelfs als een vuur klein is, kunnen vlammen zonder toezicht snel om zich heen grijpen. Laat daarom nooit een vuur onbeheerd achter en houd het te allen tijde in de gaten,
 • houd voldoende afstand en gedraag je verantwoord,
 • houd altijd een emmer water of zand onder handbereik zodat je het vuur kunt doven voor het geval het uit de hand mocht lopen,
 • wanneer je klaar bent met het gebruik van het kampvuur, doof het vuur met water of zand en verspreid de as en de kolen voorzichtig zodat ze af kunnen koelen. Ga pas weg als je zeker weet dat het voldoende afgekoeld is,
 • koken op een rocket stove is koken op open vuur. Gebruik dus alleen potten en pannen die deze hitte aankunnen. Laat je kookkunsten op de rocket stove nooit onbeheerd.

Op droge zomerdagen kan het voorkomen dat de burgemeester een open vuur/BBQ verbod afvaardigt. Mocht dat gebeuren, dan hangen we een duidelijke waarschuwing bij de douches.

Afval

Er zijn speciale plekken voor je afval. Wij bevorderen recycling, dus gebruik de juiste container voor het juiste type afval.