Wie zijn wij?

Wij zijn Corrie en Ben en wij hebben Nederland omgeruild voor nieuwe avonturen in Hongarije. Samen met onze hond Hestia hebben we de stap gemaakt van Franeker naar Magyarkeszi. Daar hebben we eind 2016 een stukje grond gekocht en onze woonboot ingeruild voor een Hongaarse woonboerderij. Hier hebben we 2 jaar met onze 2 honden (Hestia en Lady), 2 katten (Bella en Jem), 4 schapen en wat kippen gewoond. Eind 2018 liepen we tegen een schitterend plekje in Zalaszántó aan met een panoramisch uitzicht. Daar gaan we ons avontuur voortzetten en onze bedrijfsactiviteiten verder uitwerken.

Waarom Hongarije?

We liepen al een aantal jaren rond met het idee om iets voor onszelf te beginnen. Dus toen onze werkgevers de zoveelste reorganisatie afkondigden, hebben we definitief de knoop doorgehakt. Na het verkennen van onze opties, hebben we eerst een huisje in Hongarije (Zavod) gehuurd. We waren dermate onder de indruk van de rust en de schoonheid die Hongarije biedt, en de vriendelijkheid en het ongecompliceerde karakter van de mensen. Dat we, eenmaal terug in Franeker, onze zoektocht definitief op Hongarije hebben gericht.

Dus hebben we onze banen opgezegd, ons hele hebben en houden ingepakt, en al onze schepen achter ons verbrand.
(wat weer een leuke metafoor is aangezien onze vorige woning een zelfgebouwde woonark in Franeker was  )

De locatie van het terrein in het mooie agrarische landschap sprak ons erg aan, maar ook de rust die Magyarkeszi, een typisch Hongaarse dorp, uitstraalt was erg besmettelijk. De centrale ligging tussen diverse bezienswaardigheden heeft ook meegespeeld in onze keuze. We hebben hier dan ook 2 jaar met veel plezier gewoond, en diverse gasten hiervan mee kunnen laten genieten.

Nog meer rust en stilte!

We gaan ons Hongaarse avontuur voortzetten in Zalaszántó, een klein dorp in de provincie Zala aan de Noord-West kant van het Balatonmeer. Daar hebben we een klein wijnhuisje gekocht op een wijnberg, met een schitterend uitzicht over onze grond, het dorp in het dal en het daarachter gelegen natuurgebied en de bergen.

De rust en stilte spreekt ons erg aan. Hetgeen mogelijk, door de aanwezigheid van de Vredes Stoepa (een in 1993 door de Dalai Lama ingewijde boeddhistische tempel) extra wordt beïnvloed. Dit ook omdat stupa hemelsbreed slechts 350 meter van ons verwijderd is.

De stilte kan zo intens zijn, dat je oren je soms in de maling nemen door je geluiden te laten horen die er niet zijn. Maar normaal hoor je niets dan vogels, de wind door de bomen en geluiden van dieren in de omgeving.

En dan natuurlijk ook de vele heldere nachten en de ontelbare sterren die je ziet, wauw…..
De laatste keer dat wij in Nederland zoveel sterren aan de hemel gezien hebben, waren wij nog heel erg klein.
Carpe noctem